Kaj moram vedeti?

Komu je Olimpijski dan namenjen?

Olimpijski dan je namenjen vsem, ki želite izvedeti kakšna je vaša telesna pripravljenost, se pridružiti olimpijcem na kratkem teku in se z njimi družiti na olimpijskem pikniku ter si s svojim olimpijskim znanjem pridobili tudi kakšno nagrado. Za najmlajše pripravljamo tudi Mini olimpijado – preproste športne izzive, s katerimi bomo poskušali šport za vedno vtisnili v njihova srca.

Kje in kdaj bo potekal letošnji Olimpijski dan?

Glavno dogajanje bo na Stadionu Kodeljvo in njegovi okolici (zemljevid lokacije najdete tukaj), in sicer v soboto, 16. junija, med 9. in 15. uro, ko smo za vas pripravili:
• Testiranje telesne pripravljenosti (med 9:00 in 13:00 uro, prijave vsakih 30 minut)
• Tek z olimpijci (start ob 13:00)
• Olimpijski piknik s kvizom in nagradnimi igrami (13:30 – 15:00)

Kako lahko pridem do Stadiona Kodeljevo?

Če ste dovolj blizu, obeležite olimpijski dan in pridite aktivno: peš, s kolesom. Za vse, ki se boste pripeljali z avtom, pa smo rezervirali parkirna mesta za zapornico ob Fakulteti za šport. Število mest je seveda omejeno.

Kako bo potekalo testiranje?

Podroben program najdeš tukaj.

Koliko časa pred začetkom tetiranja se moram prijaviti oz priti?

Ocenjujemo, da je dovolj, če se na Stadionu Kodeljevo oglasite pol ure pred terminom, na katerega ste se prijavili. Pričakujemo vas v šotoru PRIJAVA, kjer prejmete evidenčni karton, spominsko darilo in diplomo.  Na voljo so garderobe in WC. Garderobe niso varovane, zato premislite, kaj zares potrebujete, in dragocenosti raje pustite doma.

Ali prejmem startno vrečko?

Vsi, ki se boste udeležili tudi teka z olimpijci, prejmete startno številko in spominsko majico ter diplomo za sodelovanje na Olimpijskem dnevu, ki jo izdaja Mednarodni olimpijski komite.

Ali za prisotnost na Olimpijskem dnevu dobim medaljo?

Ne. Na Olimpijskem dnevu se držimo olimpijskega načela »važno je sodelovati, ne zmagati«, zato bomo zmagovalci prav vsi. Za vse, ki se nam boste pridružili, pa smo pripravili praktična darila in diplomo.

Se je na Olimpijski dan potrebno prijaviti?

Da, potrebno se je prijaviti prek spleta TUKAJ, saj nam boste omogočili kvalitetno organizacijo dogodka. Če se odločite »zadnji hip«, pa vas bomo z veseljem prijavili tudi na prizorišču na dan dogodka.

Kaj moram storiti, ko pridem na Olimpijski dan?

Ko pridete na Stadion Kodeljevo, se oglasite pri šotoru »Prijava«. Tam prejmete startno številko in simbolično darilo ter se predate ekipi strokovnjakov, ki vam bo podala vse potrebne informacije.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

Olimpijski dan bo v vsakem vremenu, saj v športu velja, da ni slabega vremena, samo oprema je slaba 😉 V primeru močnejših padavin, pa bo izvedba nekoliko okrnjena. O vsem skupaj boste seveda pravočasno obveščeni.

Kakšno opremo potrebujem za aktivno udejstvovanje na Olimpijskem dnevu?

Osnovno športno opremo, ki vam bomo mogočala opravljanje testiranj in tek. Na voljo so graderobe z WC in tuši.

Kako je s hrano in pijačo?

Za sadje in pijačo bomo poskrbeli že dopoldan, od 13:30 ure dalje pa vse kar sodi k pravemu olimpijskem pikniku.

Nisem športni navdušenec, a bi vseeno prišel/-la …

Super, takih udeležencev bomo izredno veseli. Testiranje telesne pripravljenosti je namenjeno ravno temu, da ugotovite svoje trenutno stanje in pridobite napotke, kako šport vključiti v svoj način življenja, da vam bo prinesel čim več koristi.

Pridružite se nam in vzljubite šport skupaj z nami!