O projektu

Letošnji Olimpijski dan je lahko mnogo več kot še eden v vrsti športno-rekreativnih dogodkov. Naj postane vaš nov začetek, začetek ali nadgradnja vaše kvalitete življenja. Prijavite se na testiranje telesne pripravljenosti in pridobite pisno mnenje strokovnjaka. Vse aktivnosti so popolnoma brezplačne!

Olimpijski dan junija praznujemo nacionalni olimpijski komiteji po celem svetu. 23. junij 1894 namreč predstavlja rojstni dan Olimpijskih iger moderne dobe, ker pa si želimo na naš olimpijski dan privabiti tudi družine z otroki, ga bomo obeležili že teden dni pred koncem šole.

Olimpijski dan pa ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: ODLIČNOST, PRIJATELJSTVO, SPOŠTOVANJE.

Zato želimo, da ga preživite aktivno in šport za vedno zapišete v svoja srca. Ob tej priložnosti bomo združili moči strokovnjaki s področja športa in zdravstva z namenom promocije zdravega načina življenja ter vpogleda v vašo telesno zmogljivost. Ta je namreč bistvenega pomena za naše zdravje in nam omogoča kakovostno preživljanje prostega časa ter uspešno premagovanje vsakodnevnih izzivov in stresnih dogodkov.

Se vidimo na Stadionu Kodeljevo v soboto, 16. junija!

Olimpijski dan pa seveda ne moremo obeležiti brez prisotnosti olimpijcev. Z njimi se bomo družili vse od 13. ure, ko se bomo najprej podali na Tek z olimpijci in potem pa družili na Olimpijskem pikniku. Tu vam znanje o olimpizmu lahko prinese zanimive nagrade.

Naši najmlajši se bodo lahko zabavali na Mini olimpijadi.

Pridružite se nam na Olimpijskem dnevu in vzljubite šport skupaj z nami! Prijavite se na olimpijski dan TUKAJ.