Program

Na letošnjem Olimpijskem dnevu lahko sodelujete v eni od treh različnih aktivnostih:

1) Testiranje telesne pripravljenosti

Kdaj? med 9:00 in 13:00
Kje? Stadion Kodeljevo in Fakulteta za šport
Kdo? Vsi, ki bi radi izvedeli kako ”fit” ste in kakšno vadbo vam priporočajo strokovnjaki. Po opravljenih testiranjih boste prejeli pisni izvid in oceno telesnega fitnesa glede na starost (norme), z nasvetom kineziologa kako izboljšati oz. ohranjanjati telesno pripravljenost oziroma posalezno sposobnost.
Kako? Tako, da se TUKAJ prijavite ob določeni uri med 9:00 in 13:00 uro – skupine so organizirane vsakih 30 minut.
Zakaj? Ker me zanima kako »fit« sem, kje so moje omejitve, kje moram napredovati in kaj lahko storim, da bom napredoval. Kineziolog mi bo svetoval kako naj izboljšam svojo telesno sposobnosti ali jo tudi v prihodnje ohranjam na primernem nivoju.

2) Tek z olimpijci

Kdaj? Start ob 13. uri
Kje? Start je na Stadionu Kodeljevo, odtečemo en krog po stadionu, nato pa zavijemo v Park Kodeljevo in se po dobrih 1.500 m vrnemo nazaj na stadion, kjer se tek tudi zaključi.
Kdo? Vsi, ki vas srbijo pete in bi se nam želeli pridružiti… stari, mladi, hitri, manj hitri, tudi počasni ste dobrodošli.
Zakaj? Ker želimo simbolično obeležiti olimpijski dan s tekom, hkrati pa si pritečem tudi Olimpijsko majico 😉
Prijava? Prijava na tek ni potrebna – startna številka pa te čaka na Stadionu Kodeljevo v šotoru z oznako PRIJAVA.

3) Olimpijski piknik

Kdaj? Od 13:30 do 15:00 ure.
Kje? Na prostoru za piknik ob Stadionu Kodeljevo.
Kdo? Vsi, ki boste aktivno sodelovali na Olimpijskem dnevu in se želite družiti z olimpijci.
Zakaj? Ker je v prijetni družbi po aktivno preživetem dopoldnemu potrebno napolniti baterije. Saj veste kako pravijo ”prazna vreča, ne stoji pokonci”.
Več info? Hkrati boste v Olimpijskem kvizu s svojim znanjem lahko pridobnili tudi praktične nagrade.


Kako bodo potekal Olimpijski dan?

Ob uri, ob kateri ste prijavljeni, vas na Stadionu Kodeljevo sprejme animator, ki vas vodi po postajah, ki so razdeljene v štiri sklope:

1. Najprej izpolnite varnostni vprašalnik, potem pa vam strokovno osebje izmeri krvni tlak, srčno frekvenco v mirovanju, telesno težo in obseg trebuha; s tem ocenimo ali obstaja kakšno tveganje za vaše zdravje ali lahko vse meritve varno opravite.

2. Sledi ogrevanje z olimpijcem Romanom Kejžarjem in testiranje se lahko prične. Najprej test hoje na 600m, ki predstavlja del ocene aerobne zmogljivosti. To bo potekalo na Stadionu Kodeljevo.

3. Osrednji del testiranja poteka v telovadnici Fakultete za šport, kjer bomo merili mišično moč, gibljivost, ravnotežje in koordinacijo gibanja. Testi:
– stoja na eni nogi (na tleh – na blazini)
– ročni stisk dinamometra
– dviganje trupa
– vesa v zgibi
– poligon nazaj
– vzročenje ob steni
– predklon trupa sede
– diagonalni dotik roke
– dotikanje plošče z roko

4. Meritve pa zaključite na Stadionu (kamor se vrnete po opravljenih testih na Fakulteti za šport), kjer lahko izbirate med dvemi testi:
Cooperjev tekaški test na 2,400 m (PRIJAVITE SE NA MERITVE VSAKO POLNO URO; npr: 9:00, 10:00, 11:00, …)
Tek na 600 m (PRIJAVITE SE NA MERITVE OB POL URE; npr: 9:30, 10:30, 11:30)

Po opravljenem celotnem testiranju vam ekipa kineziologov na podlagi rezultatov meritev pripravi pisno oceno telesnega fitnesa ter vam svetuje glede športne vadbe s ciljem izboljšanja (ohranjanja) telesnega fitnesa.

Število prijav ob posameznem terminu je omejeno na 20 posameznikov, zato s prijavo pohitite!

Prvih 5 prijavljenih v vsaki skupini prejme dodatno, t.i. Inbody meritev. Gre za natančno analiza razmerja med mišicami, vodo, kostno maso in maščobami, ki nudi podrobne informacije o stanju našega telesa.

Od 13:00 ure dalje pa dobrodošli na druženje z olimpijci!